Nieuwsbrief Edities

BIBHEP Nieuwsbrief | Juni 2017

In het veld leeft actiepunt nummer 2: heropsporing vanuit het ziekenhuis of GGD. Deze nieuwsbrief richt zich vooral op actiepunt nummer 1: ‘case finding’ in de spreekkamer van de arts, waarbij zowel heropsporing als identificatie van nieuwe chronische hepatitis B of C dragers in de schijnwerpers wordt gezet.

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | Mei 2016

De HCV Therapy Selector (de opvolger van de HCV SVR predictor en HCV Behandelplan) geeft patiënt-profiel specifieke informatie over de kans op genezing van de hepatitis C-infectie en behandeling-specifieke informatie over bijwerkingen, kosten en vergoeding.

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | Maart 2016

De stijgende hepatitis sterfte en dalende hepatitis identificatie is in relatief korte tijd van 3 jaar geheel tot staan gebracht en lijkt om te buigen naar een dalende sterfte en stijgende identificatie. Dit is het hoopvolle bericht van BIBHEP…

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | Mei 2015

In 2014 zijn de nieuwe geneesmiddelen sofosbuvir, simeprevir, daclatasvir, ledipasvir, de combinatie ombitasvir/paritaprevir/ritonavir, en dasabuvir door de European Medicines Agency (EMA) goedgekeurd voor hepatitis-C-patiënten…

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | Maart 2015

Vanaf 2014 bereiken steeds meer interferon-vrije behandelingen voor het chronische hepatitis C virus (HCV) de dagelijkse medische praktijk. Per januari 2015 zijn er 10 geregistreerde behandelopties. Elke behandeloptie kent weer variaties in behandelduur (meestal 12-24 weken) en in toevoeging van ribavirine. Een overweldigend aantal mogelijkheden!

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | Februari 2015

Om hepatitis behandelaren maandelijks te informeren over klinisch relevante publicaties over chronische hepatitis B en C heeft LiverDoc een ‘app’ ontwikkeld in het kader van het nationale programma Bewustwording Identificatie Behandeling chronische Hepatitis B en C (BIBHEP).

Lees verder

BIBHEP Nieuwsbrief | September 2014

Jaarlijks sterven zo’n 500 patiënten, een deel onnodig, aan de gevolgen van hepatitis B of C. Hoe valt te verklaren dat de sterfte door aids sinds 1996 met 75% is afgenomen en de sterfte door hepatitis juist met 30% is toegenomen? Even verontrustend is de sinds 2008 ingezette daling van de identificatie van hepatitis B en C dragers.

Lees verder